Eero 2010

Love in the Time of Seið -kuva
Tuote:Love in the Time of Seið
Tekijä:Matthijs Holter & Jason Morningstar
Hinta:15.00 €
Saatavuus:vähissä
Lisää koriin:lisää koriin

Love in the Time of Seið

Matthijs Holter & Jason Morningstar

Matthijs Holterin yleisluontoisempaan Archipelago-peliin perustuva valmis-skenaario, jossa pino valmiiksi mietittyjä, dramaattisia pelaajahahmoja ovat valmiiksi kiinni toistensa kurkuissa. Viikinkidraamaa, eli mukana on heikkoa kuningasta, viekasta jaarlia, seksikästä noitaa ja niin edelleen.

Archipelago II on tosiaan Holterin joltisenkin kiitetty strukturoitu freeform-peli, jossa itsessään ei ole kovin paljon spesifiä skenaariota luiden päällä. Tämä "rakkautta seiðin aikaan" on spesifi skenaario, jossa on Archipelagon sääntöjen lisäksi valmiit hahmot, tilanne ja erilaista inspiroivaa lisäsälpettä - tilanteita ja aihelmia, oleellisesti pamauksia joita peliin voi heittää kanssapelaajien provosoimiseksi.

Archipelago on rakenteellistettu freeform-peli, eli siinä on kyllä joltinenkin määrä sääntöjä, mutta nämä säännöt eivät koske roolipelin perinteisiä aihelmia, kuten hahmonmallinnusta, selkkauksenratkaisua tai vastaavia. Pelin tärkeimmät säännöt ovat pelaajien väliseen luovaan konsensukseen pyrkivää settiä: pelaaja esimerkiksi yrittää kertoa oman hahmonsa tarinaa ennalta tiedettyä huipentumakohtausta kohti, missä tehtävässä muut pelaajat pyrkivät tukemaan pelaamalla hahmoa ympäröivää maailmaa. Isossa roolissa pelissä ovat "avainsanat", jotka ovat oleellisesti muodollinen palautemekanismi - pelaaja voi sanoa toiselle, jos ei diggaa tämän tavasta viedä peliä, jolloin toinen saa tilaisuuden yrittää uudelleen. Kaikki toimivat iloisessa yhteisymmärryksessä yhteisen tarinan rakentamiseksi, joten perinteistä luovaa jännitettä tässä ei pahemmin ehkä ole; tämä on jotain erilaista kuin mitä tavallisesti pelaan.

Tykkään sinänsä tästä Seiðin viikinkiaihelmasta, ja katsoisin että jos tuon Archipelagon (jonka voi siis tsekata yllä annetusta linkistä) mekaaninen lähestymistapa ei saa vetämään hernettä nenään, niin peli on kyllä helposti kokeilemisen väärti.


Valid XHTML 1.1Valid CSS!
Webmaster:
Eero Tuovinen

Tekstisisältö on Eero Tuovisen kädestä, graafinen suunnittelu Jari Tuovisen.

Sivut on kehitetty Firefox-selaimen näkökulmasta, käyttäen niin evästeitä kuin Javascriptiä; Internet Explorer brakaa paikoin karmivasti.