Eero 2009

Serial Homicide Unit -kuva
Tuote:Serial Homicide Unit
Tekijä:Kat Miller
Hinta:25.00 €
Saatavuus:vähissä
Lisää koriin:lisää koriin

Serial Homicide Unit

Kat Miller

CD-äänilevynä toimitettu poliisidraamapeli, jossa etsivät yrittävät löytää sarjamurhaajan ennen kuin tämä tappaa jälleen. Pelaajat pelaavat vuoroin uhreja, vuoroin poliiseja, jotka yrittävät pysäyttää verityöt.

Tuo CD-levy on kyllä aika villi ratkaisu. Levyllä Russell Collins (ammattiääni, nähtävästi) käy pelin säännöt läpi vaihe vaiheelta, niin että peliä voi pelata yksinkertaisesti alkamalla kuunnella raita kerrallaan ja toteuttamalla annetut ohjeet. Tätä tavattiin käyttää 90-luvulla erilaisissa seurapeleissä, mitä SHU ihan hiukkasen onkin. Levyllä on lisäksi kaikki pelin materiaali pdf-muodossa, säännöt mukaanlukien, joten sitä voi pelata ilman cd-soitintakin, jos siltä tuntuu. Sokerina pohjalla paketissa on kaikki pelin pelaamiseen tarvittava muutamaa noppaa lukuunottamatta; muistilappuja, sivuhahmokortteja, kirjekuoria ja muuta lippua ja lappua niin että heikompaa hirvittää.

Itse peli on timanttia, sikäli kuin osaan sanoa: itse sarjamurhaaja jää taustalle eikä itseasiassa juurikaan esiinny pelissä, jonka pääroolissa ovat potentiaaliset uhrit. Jokainen pelaaja luo sarjamurhaajan profiilin sopivan uhrin, joiden kohtauksia pelaajat pelaavat vuorotellen, tutustuen näiden elämään. Jokaisen kohtauskierroksen jälkeen sarjamurhaajaa nitistää yhden hahmoista, minkä jälkeen pelaajien etsivähahmot pitävät kokouksen, jossa spekuloidaan johtolangoista ja kenties muodostetaan teoria siitä, kuka sarjamurhaaja on. Tämä poliisivaihe ei keskity sekään poliiseihin persoonina, vaan sarjamurhaajaan, joka näyttäytyy pelaajien kehittämien johtolankojen kautta. Johtolangat toki voivat ajojahdin mittaan osoittautua vääriksi, joten sarjamurhaajan olemuskin muuntuu joustavasti. Peli ei edes väistämättä lopu onnistumiseen, vaan jos sarjamurhaaja onnistuu tappamaan kaksi uhria per pelaaja, peli päättyy sarjamurhaajan muuttaessa toisaalle jatkamaan veritöitään.

Peli vetää 3-6 pelaajaa ja vie kolmisen tuntia peliaikaa, mikä on oikein sopivasti tämän sorttiselle pelille. Jos sarjamurhaaja fiktiivisenä elementtinä nappaa, niin nähdäkseni tämän pelin kanssa ei voi osua hyvin pahasti harhaan. Peli tosin edellyttää pelaajilta kykyä ottaa mahdolliset uhrit niin vakavasti, että kuolemanruletti kiinnostaa – iso osa pelin jännitettä on etsiväkohtauksissa, joiden epäonnistuminen tietää aina uuden uhrin kuolemaa. Jos pelaajaa ei kiinnosta, että kuka hahmoista kuolee, niin pelissä ei ole suuremmin jännitettä hänelle.


Valid XHTML 1.1Valid CSS!
Webmaster:
Eero Tuovinen

Tekstisisältö on Eero Tuovisen kädestä, graafinen suunnittelu Jari Tuovisen.

Sivut on kehitetty Firefox-selaimen näkökulmasta, käyttäen niin evästeitä kuin Javascriptiä; Internet Explorer brakaa paikoin karmivasti.