Eero 2009

World of Near -kuva
Tuote:World of Near
Tekijä:Eero Tuovinen
Hinta:20.00 €
Saatavuus:rutosti
Lisää koriin:lisää koriin

Koska World of Near on yksinään vain maailmakirja, myymme sitä yhdessä sisarteoksensa Solar Systemin kanssa. Jokainen WoN-ostos toisin sanoen saa SS-vihkon kaupan päälle.

World of Near

Eero Tuovinen

300 vuotta sitten Lähistön maailmaa kohtasi katastrofi, kun jättiläismäinen asteroidi iski planeetan pintaan. 90% väestöstä tuhoutui, aurinko katosi läpitunkemattoman pilvivyön taakse ja eloonjääneet vetäytyivät maan alle, linnoitetuille maatiloille tai mihin hyvänsä suojapaikkaan.

Nyt aurinko paistaa jälleen, mutta maailma ei ole enää entisensä. Kuun noustessa ensi kertaa Lähistön asukkaat tiesivät, että tulevaisuus olisi yksin heidän käsissään.

World of Near on itse kirjoittamani uusi laitos Menneisyyden varjoista, Clinton R. Nixonin roolipelistä jonka suomensimme pari vuotta sitten. Clintonin myöntymyksellä kirjoitin pelistä uuden, päivitetyn laitoksen kahdessa osassa: WoN on pelin maailmakirja, kun taas Solar System on Menneisyyden varjojen sääntöjärjestelmän uudistettu, universaalilaitos. Yhdessä näitä kahta teosta voi siis luonnehtia The Shadow of Yesterday -roolipelin kolmanneksi laitokseksi.

Jos Menneisyyden varjoihin ei ole aiemmin tutustunut, kannattaa lukea sen kuvaus ja harkita itse kirjankin hankkimista; suomenkielinen laitos on varsin yhteensopiva tämän uudenkin materiaalin kanssa, ja se on huomattavasti kevyempi, kenties helpommin lähestyttävä; voisin hyvin kuvitella käyttäväni sitä pelaajalähdeteoksena tämän uuden kirjan kanssa, noin esimerkiksi.

Jos toisaalta Menneisyyden varjot on jo ennestään tuttu ja siitä pitää, niin mielestäni tämä uusi laitos on aika selviö hankinta, ainakin jos ei ole aivan eri mieltä kanssani siitä, mikä pelissä on kiinnostavaa. Tässä uudessa laitoksessa on noin kolme kertaa sen verran materiaalia kuin edellisessä (mm. useampi suuri magiajärjestelmä, kokonaan uusitut varustesäännöt ja melko täydellinen yhteenveto Josh Culbertsonin kanssa foorumeilla kehittelemästämme Lähistön eteläisestä mantereesta), ja se on monella tapaa sääntöteknisesti sekä kieroutuneempaa että elegantimpaa kuin aiemmin, mikä tietysti on poppista näin oman makuni kannalta.

Mielenkiintoinen periaatteellinen piirre tässä uudessa TSoY-kirjassani on se, että en kirjoittanut sitä perinteisen roolipelikaanonin näkökulmasta, vaan ennemminkin sillä ajatuksella, että roolipelin "virallinen" totuus tapahtuu vasta ja ainoastaan pelipöydän ääressä. Niinpä kirjassa on runsaasti keskenään ristiriitaista sisältöä ja subjektiivisia totuuksia – ei siis subjektiivisia siinä mielessä, että pelimaailman ihmiset kertoilisivat siinä asioita, vaan niin, että minä kerron siinä siitä miten Menneisyyden varjot toimii minun pelipöydässäni ja mikä minun mielestäni voisi olla mielenkiintoinen tapa pelata peliä. Mitä varsinaiseen viralliseen kaanoniin tulee, niin sellaista kirja ei tarjoa, vaan jos sellaisen haluaa ajatella olevan olemassa, niin sitä pitää hakea Internet-keskusteluista, joissa jatkuvasti kehittelemme TSoY:ta eri suuntiin.


Menneisyyden varjot

Menneisyyden varjot

Menneisyyden varjot

Menneisyyden varjot

Hinta: 25.00 €

Lisää koriin
Solar System

Solar System

Solar System

Solar System

Hinta: 5.00 €

Lisää koriin
Valid XHTML 1.1Valid CSS!
Webmaster:
Eero Tuovinen

Tekstisisältö on Eero Tuovisen kädestä, graafinen suunnittelu Jari Tuovisen.

Sivut on kehitetty Firefox-selaimen näkökulmasta, käyttäen niin evästeitä kuin Javascriptiä; Internet Explorer brakaa paikoin karmivasti.