Eero 2005

Bacchanal -kuva
Tuote:Bacchanal
Tekijä:Paul Czege
Hinta:5.00 €
Saatavuus:runsaasti
Lisää koriin:lisää koriin

Bacchanalin pelaaminen merkitsee usein pelaajien välistä eroottista innuendoa ja pornografiseksi luokiteltavaa tarinankerrontaa. Siksi pelin pelaaminen alaikäisten kanssa voi olla Suomen rikoslain 20. luvun 6. pykälän tarkoittama lapsen kehitystä haittaava teko ja näin lainvastaista.

Bacchanal

Paul Czege

Bacchanal on lyhyt, intiimi tarinankerrontapeli antiikin Puteolista, jonka kuumassa kesäyössä viininjumala Bacchus ja hänen kohorttinsa kohtaavat riettaissa, koko kaupungin kattavissa festivaaleissa. Pelaajien hahmot ponnistelevat paetakseen kaupungista ennen kuin viinin ja himon hulluus vie heidät mennessään. Peli on voimakkaan eroottinen, eikä siksi ehkä sovellu kaikille.

Paul Czege (Kätyrin osa) kirjoitti Bacchanalin vuoden 2005 IGC: Period-kisaan. Tässä arvostetussa pelisuunnittelukilpailussa osanottajilla on viikko aikaa kirjoittaa peli annetuista "ainesosista". Bacchanal oli miltei julkaisukelpoinen jo kisassa, rohkeasta aiheestaan huolimatta.

Bacchanalin pelaajat keräävät noppia kukin omaan viinilasiinsa, jonka kumoavat vuorotellen pöytään. Kukin noppa vastaa tiettyä tarinaelementtiä (ruskeat satyyrit, punainen viini, sininen Athene jne.). Korkein noppa määrää, millaiseen suuntaan pelaajan täytyy oman hahmonsa tarinaa kuljettaa. Usein tämä tarkoittaa käsillä olevan kohtauksen lopettamista, kun hahmo pakenee tilannetta tai sotilaat keskeyttävät kohtaamisen. Tyypillisemmin pelaajan täytyy kuitenkin kertoa väkivallan tai (ennenkaikkea) eroottisen tapahtumainkäänteen sattumuksesta, jossa pelaajan taidot ja porukan tyylitaju punnitaan. Yleisin kaikista tuloksista on yleensä "viini", joka merkitsee käsillä olevan tilanteen viemistä yhä äärimmäisemmäksi. Siksi taitava pelaaminen on hillittyä, niin että pelaaja säästää panoksiaan siihen kun viinin hurmos todella pakottaa hänet äärimmäisyyksiin.


Valid XHTML 1.1Valid CSS!
Webmaster:
Eero Tuovinen

Tekstisisältö on Eero Tuovisen kädestä, graafinen suunnittelu Jari Tuovisen.

Sivut on kehitetty Firefox-selaimen näkökulmasta, käyttäen niin evästeitä kuin Javascriptiä; Internet Explorer brakaa paikoin karmivasti.