Eero 2009

The Dance and the Dawn -kuva
Tuote:The Dance and the Dawn
Tekijä:Dev Purkayastha
Hinta:10.00 €
Saatavuus:vähissä
Lisää koriin:lisää koriin

The Dance and the Dawn

Dev Purkayastha

Satufantasiapeli, jossa kolme prinsessaa tanssivat neljän prinssin kanssa Jääkuningattaren hovissa. Illan päätteeksi kukin prinsessa valitsee oman sulhon prinssien joukosta. Jotkut saattavat löytää elämänsä rakkauden, mutta varo – yksi joukosta on Sieluton Herra, Jääkuningattaren poika.

Tämä on taas yksi näitä hämmästyttävän IGC -04:n tuotoksia, suunnittelukilpailun joka inspiroi myös Polariksen, Vuoren velhon ja Ganakagokin (ja varmaankin jotain muutakin minkä unohdan nyt tässä). Jos siinä kisassa mukana olleen salaisen ainesosan saisi pullotettua, niin oi joi sentään.

Tykkään Dance and the Dawnissa sen suoraviivaisesta mandaatista: pelinjohtajalla on neljä sivuhahmoa, joita hän pelaa täydellä höngyllä prinsessasadun maisemissa, heittäen herjaa kuin kaunopuheisempikin ruhtinas. Pelaajat taas pelaavat prinsessoja, jotka yrittävät löytää unelmiensa sulhon prinssien joukosta kuin Napakympissä ikään. Lisäksi mukana on kaikkea hauskaa pikku detaljia, kuten Jääkuningattaren miellyttäminen (sallii pelaajan tehdä valintansa prinssien joukosta ensimmäisenä) ja Tuhkasaaren Kreivi, prinsessoja sponsoroiva isämäinen hahmo. Tämän monimutkaisempi ei jännittävän roolipelin sinänsä tarvitse ollakaan.

Peli panostaa isosti tunnelmallisuuteen aina lähtien siitä, miten shakkisymboliikka ja konkreettinen shakkilauta ovat mukana pelissä. Omaan makuuni rautalankaa väännetään ehkä turhankin paljon siinä vaiheessa, kun sääntökirja rupeaa esittelemään variaatioita teemasta, eli sitä miten hahmojen luonnetta voi muuttaa muuttelemalla taustamiljöötä eri tyylilajeihin goottiestetiikasta animeen; olisi parempi integroida tämän sorttinen fiktion hallitseminen itse peliprosessiin sen sijaan, että sotkee konseptia tekemällä näistä erillisiä variantteja, jotka eivät sinällään kuitenkaan ulotu väriä pidemmälle. Pikkujuttu, mutta ei tässä ole muuta valittamista.


Valid XHTML 1.1Valid CSS!
Webmaster:
Eero Tuovinen

Tekstisisältö on Eero Tuovisen kädestä, graafinen suunnittelu Jari Tuovisen.

Sivut on kehitetty Firefox-selaimen näkökulmasta, käyttäen niin evästeitä kuin Javascriptiä; Internet Explorer brakaa paikoin karmivasti.