Eero 2007

Dread -kuva
Tuote:Dread
Tekijä:Epidiah Ravachol
Hinta:20.00 €
Saatavuus:lopussa

Dread tosiaan kaipaa kaverikseen "Huojuvaa tornia" eli Jengaa, kuten Amerikassa suosittu tuotemerkki pelin nimeää. Jos sellaista ei satu olemaan käsillä, peliä voi kyllä pelata millä hyvänsä muullakin progressiivisesti vaikeutuvalla, vuoro kerrallaan pelattavalla näppäryys-puzzlella. Voi vaikka pinota tulitikkulaatikoita ja katsoa, miten korkean pinon saa aikaan ennen kuin se romahtaa.

Dread

Epidiah Ravachol

Auteuris-simulationistinen kauhuroolipeli! Dreadissa peli-isäntä tarjoilee kauhukertomuksen, jossa erilaiset paineet ajavat pelaajahahmot riskitilanteisiin. Pelaajat taas joutuvat vetämään palikoita huojuvasta tornista, jonka ennemmin tai myöhemmin tapahtuva romahtaminen merkitsee hahmon kuolemaa. Syvällisen psykologinen peli, josta valtaosa on näkemyksellisiä neuvoja auteur-pelinjohtajaksi mielivälle harrastajalle.

Tämä on meidän valikoimassamme aika erilainen peli: pelinjohtajan valta on eksplisiittisesti absoluuttinen ja hänen tehtävänsä on olla tarinankertoja, joka tarjoaa pelaajille immersiivisen, jännittävän kauhutarinan parhaaksi katsomillaan keinoilla. Sääntökirjasta suunnilleen 90% on pelinjohtamisohjeita, valmisseikkailua tai muuta sisältöä, jota pelaajat eivät tarvitse - lähtökohtainen oletus on, että pelaajat eivät lue tai ole kiinnostuneita lukemaan sääntökirjaa.

Tästä auteurismista huolimatta olen ihan innoissani Dreadin tiimoilta, se on mielestäni parhaita pelejä lajityypissään. Tämä johtuu pelin kolmesta ydinideasta:

Suosittelen Dreadia kaikille immersiivisten kauhupelien ystäville melkolailla varauksetta, en näe miten tähän voisi pettyä.


Dread House

Dread House

Dread House

Dread House

Hinta: 20.00 €

Lisää koriin
Valid XHTML 1.1Valid CSS!
Webmaster:
Eero Tuovinen

Tekstisisältö on Eero Tuovisen kädestä, graafinen suunnittelu Jari Tuovisen.

Sivut on kehitetty Firefox-selaimen näkökulmasta, käyttäen niin evästeitä kuin Javascriptiä; Internet Explorer brakaa paikoin karmivasti.