Eero 2010

Modern Society -kuva
Tuote:Modern Society
Tekijä:Jussi Autio
Hinta:20.00 €
Saatavuus:vähissä
Lisää koriin:lisää koriin
Tämä on tosiaan ihan lautapeli (no, korttipeli tarkalleen ottaen), tälle verkkokaupalle poikkeuksellisesti, eikä siis roolipeli ollenkaan. Otimme näitä Tuonelan korttipelejä kokeeksi myyntiin ihan sillä ajatuksella, että suomalaiset, kovatasoiset pelaajapelit ovat kyllä ihan meille sopivaa settiä.

Modern Society

Jussi Autio

Kevyehkö korttipeli 3-5 pelaajalle, peliaika noin tunnin. Pelaajat valikoivat yhteiskunnallisia trendejä, joiden turvin kukin puolue pyrkii ratsastamaan valtaan. Eri värisiä vaikutusvaltapisteitä keräävät pelaajat pyrkivät ostamaan saatavissa olevat lait toistensa nenän edestä.

Modern Society on taktisesti helppo ja strategisesti keskivaikea peli: kierroksesta toiseen pelaajien täytyy ennen kaikkea tarkkailla pöytään kertyviä kortteja ja pelata kädestään tilanteeseen sopivat kombot, mikä vaatii lähinnä tarkkaavaisuutta. Pidemmällä aikajänteellä pelaajien täytyy arvioida, mitkä yhteiskunnalliset trendit ovat voimakkaita ja nousevia, jotta voivat hallita pelikättään ja tavoitteitaan sen mukaisesti.

Käytännön pelisuorituksen ytimessä on kädenhallintakorttipeli, jossa pelaajat lyövät yhtä aikaa kortteja, jotka tuottavat heille eri värisiä vaikutusvaltapisteitä ja muuta pikkukivaa tiiviistä korttivoimalistasta. Näitä pisteitä sitten käytetään lakikorttien ostamiseen, joista saa varsinaisia voittopisteitä. Jutun juoni on siinä, että yhden värisiä lakikortteja riittää vain yhtä vaille kaikille pelaajille, joten yksi pelaaja jää väkisin rannalle ruikuttamaan kussakin pelivärissä. Tämä taas voi olla enemmän tai vähemmän vakavaa vähän sen mukaan, miten pelaaja on varautunut ja mitä hän sattuu nostamaan pakasta.

Taitoelementti on kaikkiaan keskinkertainen, pelissä on aika paljon tuuria ja ihan vain rentoa kortiniskentää. Enemmän taitoa mukaan saa jos pelaaja jaksaa laskea ja jyystää kädenhallinnan parissa, mutta tämä ei ole pelin vahvempia puolia. Pelin aihe eli modernin yhteiskunnan reaalipolitiikka on ihan viihdyttävä, pelikomponentit ovat tasokkaat ja mitään suurempaa valittamista pelissä ei kevyenä pelaajapelinä ole; satunnaisille harrastajille peli ei sovi yhtä hyvin, lähinnä koska pelattavilla korteilla on melko paljon pientä keskinäistä vuorovaikutusta, jonka järjestyksessä pitäminen vaatii vähän tottumusta ja järjestelmällistä mieltä.

Kaikkiaan asiaa tässä tarkemmin perustelematta (olen kirjoittanut enemmän aiheesta muualla) luokittelen Modern Societyn heikohkon keskitason kevyehköksi pelaajapeliksi - soveltuu hyvin lämmittelypeliksi raskaamman alle tai esim. 2-3 samanpainoisen pelin kanssa illan mittaisen sarjan jatkoksi. Pelin suurin heikkous on kuivakka analyyttisyys, suurin vahvuus taas strategisessa vaikuttamisessa. Pelissä on säännöt suomeksi ja englanniksi ja taitaa olla ruotsiksikin; itse komponenteissa ei ole suuremmin kieliriippuvuutta.


Inquisitio

Inquisitio

Inquisitio

Inquisitio

Hinta: 20.00 €

Lisää koriin
Soul Hunters

Soul Hunters

Soul Hunters

Soul Hunters

Hinta: 20.00 €

Lisää koriin
Valid XHTML 1.1Valid CSS!
Webmaster:
Eero Tuovinen

Tekstisisältö on Eero Tuovisen kädestä, graafinen suunnittelu Jari Tuovisen.

Sivut on kehitetty Firefox-selaimen näkökulmasta, käyttäen niin evästeitä kuin Javascriptiä; Internet Explorer brakaa paikoin karmivasti.