Eero 2011

RpGirl August 2010 -kuva
Tuote:RpGirl August 2010
Tekijä:Toim. Emily Care Boss
Hinta:10.00 €
Saatavuus:vähissä
Lisää koriin:lisää koriin

RpGirl August 2010

Toim. Emily Care Boss

Naisten tekemä roolipeli-zine. Kirjan muotoon taitettu artikkelikokoelma, jossa naiset kertovat roolipeliharrastuksestaan, työstään roolipelien parissa ja paikallisesta roolipeliskenestään. Tämän numeron erityisteemana on kansainvälisyys, joten mukana on naiskirjoittajia eri puolilta maailmaa.

Tässä 'zinessä ei ole pelejä, peliarvosteluja tai muitakaan roolipelilehden peruselementtejä, joten olisi parempi puhua artikkelikokoelmasta. Aiheet ovat läpeensä introspektiivisiä suhteessa roolipelikulttuuriin, eli kirjoittajat kertovat kotimaidensa roolipelikulttuurista ja sen suhtautumisesta naisiin, tai ammatistaan roolipelien parissa ja sen suhteesta naisiin, jne.

Jos tämän panee feminismiasteikolle tämän kokoelman, niin valtaosa sisällöstä on positiivista ja epäpoliittista – ei tunnu siltä, että tämä olisi kirjoitettu vain naisille, eikä miesten epäreilu valta-asema tule esille kuin ohimennen joidenkin kirjoittajien osalta. Mukana on myös sukupuoliagnostisten kirjoittajien tekstejä, sellaisten jotka eivät ole kirjoittaneet erityisesti naisina, vaan ensisijaisesti roolipelaajina.

Koska materiaali kertoo enemmänkin roolipelaajista kuin roolipeleistä, en näe mitään erityistä syytä keskimääräisen asianharrastajan olla kiinnostunut. Jos on sen sijaan uteliaisuutta sen suhteen, miten naiset voivat kokea roolipelikulttuurin, mikä heitä voi kiinnostaa roolipeleissä ja niin edelleen, niin tästä lähtee.


Valid XHTML 1.1Valid CSS!
Webmaster:
Eero Tuovinen

Tekstisisältö on Eero Tuovisen kädestä, graafinen suunnittelu Jari Tuovisen.

Sivut on kehitetty Firefox-selaimen näkökulmasta, käyttäen niin evästeitä kuin Javascriptiä; Internet Explorer brakaa paikoin karmivasti.