Eero 2011

Umläut: Game of Metal -kuva
Tuote:Umläut: Game of Metal
Tekijä:Rich Stokes
Hinta:20.00 €
Saatavuus:vähissä
Lisää koriin:lisää koriin

Umläut: Game of Metal

Rich Stokes

Tarinapeli metallimusiikin maailmasta. Kukin pelaaja pyörittää omaa bändiään, joka paitsi heittää keikkaa, myös treenaa, rahoittaa unelmaa hanttihommilla, sotkee ihmissuhteensa ja örveltää kaduilla kaatokännissä. Pelin lopussa selviää, kenen bändistä on suurille lavoille, mutta myös, että minkä bändin jäsenet eivät pilanneet elämäänsä ja ystävyyttään matkalla maineeseen.

Tämä on tämä Umläut tosiasiassa uusioversio Joe Princen nyrkkeilypelistä Contenders. Näitä genremuunnoksia julkaistaan näin kirjallisessa muodossa harvemmin, vaikka niitä tehdäänkin peleihin paljon. Ellen ihan väärin muista, niin tämä nimenomainen nimike lähti jostain pelisuunnittelukisasta, jossa piti nimenomaan rakentaa uusi peli vanhan sääntöjärjestelmän päälle.

Sinänsä Umläut onnnistuu sekä Contenders-versiointina että metallipelinä hyvin, eli siinä on tunnelma kohdallaan ja alkuperäisen pelin sääntöjä on jopa jonkin verran hiottu. Vähän erikoista tässä on ehkä se, että alkuperäisestä pelistä poiketen tässä pelataan joukkoa hahmoja, joista oletusarvoisesti bändin solisti on se johon pelaaja eniten keskittyy. Contendersin sääntöjärjestelmän kontekstissa tämä ei niin hirveästi nouse häiritsemään, peli kun on niin tarinaorientoitunut muutenkin; tarkoitus ei ole niinkään immersoitua inhimilliseen hahmoon, vaan heittää vetävää läppää omasta, siististä metallibändistä. Ehkä vielä enemmän kuin Contendersissa tässä pelissä konsepti on kaikki kaikessa, pelistä tekee hauskan nimenomaan se että suunnittelet oman bändisi tyylilajin, releet ja narratiivin niin koomisiksi, dramaattisiksi tai minkälaisiksi vain haluat.


Contenders

Contenders

Contenders

Contenders

Hinta: 15.00 €

Lisää koriin
Valid XHTML 1.1Valid CSS!
Webmaster:
Eero Tuovinen

Tekstisisältö on Eero Tuovisen kädestä, graafinen suunnittelu Jari Tuovisen.

Sivut on kehitetty Firefox-selaimen näkökulmasta, käyttäen niin evästeitä kuin Javascriptiä; Internet Explorer brakaa paikoin karmivasti.