Eero 2007

Zombeja! Ovella! -kuva
Tuote:Zombeja! Ovella!
Tekijä:Eero Tuovinen
Hinta:20.00 €
Saatavuus:lopussa
Zombeja! Ovella! on loppuunmyyty, mutta pelin englanninkielistä laitosta on vielä saatavilla runsaasti. Suomenkielistä tuskin tehdään enempää - kyseessähän oli rajallinen omin käsin värkätty laitos, ei sitä oikein nappaa ruveta tekemään lisää noin vain. Pelin suomenkieliset säännöt pitänee panna saataville johonkin jossain välissä.

Zombeja! Ovella!

Eero Tuovinen

George Romeron zombielokuvista ja Vuoren velhon hahmon­kehitys­järjestelmästä inspiraationsa saanut suppea lautaroolipeli. Pelaajahahmot ovat tavallisia ihmisiä, jotka joutuvat keskelle zombien hyökkäystä. Elävien kuolleiden tavoitellessa heidän lihaansa, he joutuvat tekemään ratkaisuja siitä, mikä on todella tärkeää.

3-6 pelaajalle, ikä 12+, pelin kesto 30 minuuttia per pelaaja.

Sisältö
1Pelilauta
1Zombimerkki
1Kierrosmerkki
6Hahmomerkkiä
6Noppaa
30Hahmotikkua
1Sääntövihko

Yksi peli kestää 2-3 tuntia ja on parhaimmillaan 4-5 pelaajalla. Zombien! Ovella! säännöt tuottavat varsin tyylipuhtaan zombielokuva-mittaisen tarinan, joka voi olla humoristinen, jännittävä tai koskettavakin, pelaajien temperamentista riippuen.

Pelin alussa pelaajat sopivat pelin genrestä ja muuttavat niin halutessaan zombit joksikin muuksi uhaksi; pelin ytimessä on ajatus yleisestä kriisitilanteesta, joten siinä mielessä säännöt tuottavat yhtä hyvin vaikkapa Alien-tyylistä scifi-kauhua tai katastrofielokuvaa. Zombit ovat kyllä käytännössä osoittautuneet hyvin joustavaksi aiheeksi pelin tarinalle, maagiset zombit, atomizombit, ulkoavaruuszombit, natsizombit ja muut vaihtoehdot mahdollistavat hyvin erilaisten teemojen heijastelun pelissä.

Itse peli etenee vuoropohjaisena: kukin pelaaja raamittaa vuorollaan kohtauksen, tyypillisesti tuodakseen pelaajahahmot keskinäiseen selkkaukseen. Zombit etenevät pelilaudalla vääjäämättä, joten hahmojen on räpisteltävä pakoon toistensa ylitse. Pelissä on pitkälti kyse siitä, mitä hahmosi on valmis tekemään paetakseen zombeilta. Pikkumainen ei kuitenkaan auta olla, koska järjestelmä on hyvin demokraattinen: pelaajat voivat lainata noppia toisilleen, joten vaikka noppaonni onkin vaihtelevainen, pidemmällä aikajänteellä vain mielenkiintoisilla hahmoilla on mahdollisuus selviytyä. Pelin dramaattisimpia hetkiä ovat ne, kun yksi hahmoista päättää vaarantaa henkensä tai jopa uhrautua toisen hyväksi; tämä tapahtuu puolestasi vain, jos olet onnistunut luomaan sympaattisen, dramaattisesti kiinnostavan hahmon, jonka tarinasta muut pelaajat välittävät.


Cinema Cards: Zombies

Cinema Cards: Zombies

Cinema Cards: Zombies

Cinema Cards: Zombies

Hinta: 5.00 €

Lisää koriin
Zombie Cinema

Zombie Cinema

Zombie Cinema

Zombie Cinema

Hinta: 20.00 €

Lisää koriin
Valid XHTML 1.1Valid CSS!
Webmaster:
Eero Tuovinen

Tekstisisältö on Eero Tuovisen kädestä, graafinen suunnittelu Jari Tuovisen.

Sivut on kehitetty Firefox-selaimen näkökulmasta, käyttäen niin evästeitä kuin Javascriptiä; Internet Explorer brakaa paikoin karmivasti.