Eero 2006

Menneisyyden varjot -kuva
Tuote:Menneisyyden varjot
Tekijä:Clinton R. Nixon
Hinta:25.00 €
Saatavuus:rutosti
Lisää koriin:lisää koriin

Menneisyyden varjot

Clinton R. Nixon

Menneisyyden varjot on geneerinen, hahmovetoinen fantasiapeli. Sääntöjärjestelmä keskittyy kertomaan yksilön noususta sankariksi, eli kokemusjärjestelmä ja hahmon kehittäminen ovat kaiken ytimessä. Kyse ei ole kuitenkaan semmoisesta D&D-tyyppisestä hahmonkehityksestä, vaan sellaisesta joka ajaa tarinaa.

Clinton R. Nixon on kovapintainen open sourcen kannattaja ja indie-aktivisti. Menneisyyden varjotkin on saatavilla Creative Commons -lisensoituna verkkoversiona. Peli ei kuitenkaan ole tyypillisen ilmaispelin tasoinen, vaan täysipainoinen fantasiaseikkailupeli, joka ottaa monia Forgessa taottuja ideoita ja sovittaa ne hiottuun kuosiin, joka varmasti menee perinteisillekin roolipelaajille paljon paremmin kuin joku Kätyrin osa tai Piruja miehiksi.

Menneisyyden varjoissa on kaikki perinteisen fantasiapelin ainekset: fantastinen taustamaailma erilaisine inhimillisine ja epäinhimillisine mörköineen, voimakkaita ihmisten valtakuntia ja tilaa suurille sankareille. Sääntöjärjestelmä on voimakas, mutta yksinkertainen. Pelitehokkuus perustuu ensisijaisesti erilaisiin bonus-noppiin, joita pelaajat voivat käyttää maksamalla ominaisuuspisteitä (palautuvia), lahjoittaa toisilleen ja pallotella erilaisten D&D-featteja muistuttavien "konstien" läpi kunnon potkua saadakseen.

Mikä sitten tekee Menneisyyden varjot lainkaan erilaiseksi? Pelin kokemusjärjestelmä sallii pelaajien itse määritellä, mistä kunkin hahmo saa kokemusta. Pelaajia suorastaan rohkaistaan kehittämään hahmoaan, ja hahmonkehitys taitojen nostamisen ja salaisuuksien oppimisen muodossa on pitkälti pultattu ajamaan tarinaa; kun sankari muuttuu, se merkitsee aina valintoja ja tarinan käänteitä. Lopputuloksena on paljon perinteistä fantasiaseikkailua nopeammin käynnistyvä, suorastaan addiktiivinen kokemusjahti, jossa tarina ja hahmon "optimoiminen" eivät ole ristiriidassa keskenään. Yksi parhaita pelaamiani fantasiaseikkailupelejä ikinä.


Fudge-nopat

Fudge-nopat

Fudge-nopat

Fudge-nopat

Hinta: 0.50 €

Lisää koriin
The Shadow of Yesterday

The Shadow of Yesterday

The Shadow of Yesterday

The Shadow of Yesterday

Hinta: 25.00 €

Lisää koriin
World of Near

World of Near

World of Near

World of Near

Hinta: 20.00 €

Lisää koriin
Valid XHTML 1.1Valid CSS!
Webmaster:
Eero Tuovinen

Tekstisisältö on Eero Tuovisen kädestä, graafinen suunnittelu Jari Tuovisen.

Sivut on kehitetty Firefox-selaimen näkökulmasta, käyttäen niin evästeitä kuin Javascriptiä; Internet Explorer brakaa paikoin karmivasti.