Indie-pelejä on kirjoitettu kaikkiin kuviteltavissa oleviin genreihin, samalla lailla kuin roolipelejä noin ylipäätään. Tavalliseen pelikauppaan verraten meillä on kuitenkin ehkä hiukan moni­puoli­semmin ja erikoisempaa tavaraa tässä suhteessa: moderni draama noin esimerkiksi on harvinainen roolipeligenre, jonka edustajia meillä on oikein mukavasti valikoimassamme.

Fantasia

Fantasia on suosituin roolipeligenre noin ylipäätään, joten näitä on ihan epattomaisen paljon. Listaan tässä perinteiseen satu- ja fantasiakuvastoon nojaavat nimikkeet, urbaanifantasia ja muut uudet mytologiat tulevat tuonnempana.

Scifi

Panin tähän kategoriaan varsinaista tieteiskirjallisuuden genreä sivuavien pelien lisäksi kaikenlaisen tieteisfantasian. Yllättävän vähän silti näitä.

Kauhu

Näitä on enemmän kuin olisin odottanut luetteloidessani. Periaatteessa joukosta voisi erotella pois pelit, jotka vain käyttelevät kauhukirjallisuuden kuvastoa olematta itse hyvin tunnelmallisia, mutta se on enemmän ehkä kiinni pelaajista kuin pelistä.

Historia

Panin tähän laatikkoon kaikki nimikkeet, jotka saavat oleellisen osan kontekstiaan historiallisesta tilanteesta tai miljööstä. Kuten odottaa saattaa, tällaisia pelejä on aika paljon.

Uuskumma

Supersankarit, urbaanifantasia ja muut modernit mytologiat ovat tässä laatikossa.

Yleinen

Genrettömät pelit, eli universaalit tai moderniin realismiin nojaavat. Kyllähän näilläkin voi tarkalleen ottaen olla kirjallinen genre, kuten vaikkapa "poliisiproseduraali", mutta kyse ei ole kuitenkaan mistään roolipeleissa tavallisesta genrestä, kuten yllä.

Valid XHTML 1.1Valid CSS!
Webmaster:
Eero Tuovinen

Tekstisisältö on Eero Tuovisen kädestä, graafinen suunnittelu Jari Tuovisen.

Sivut on kehitetty Firefox-selaimen näkökulmasta, käyttäen niin evästeitä kuin Javascriptiä; Internet Explorer brakaa paikoin karmivasti.